Poštnina od 400€ BREZPLAČNA – Dostava v 5 delovnih dneh – Menjava blaga do 14 dni od dostave

Kako pravilno skrbeti za izdelke iz kašmirja?

Članki Peter Greša

Kot vsaka volna tudi kašmirska volna zahteva pravilno nego. Kašmir je luksuzen in za nošenje izredno prijeten material z odličnimi estetičnimi in koristnimi lastnostmi. Kot vsaka naravna vrsta tekstila je občutljiv in z nepravilno nego ga lahko nepovratno poškodujemo ali pa uničimo.

Osnovna pravila uporabe oblačil iz kašmirja

- kašmir svoje odlične lastnosti ohranja predvsem zaradi zračenja. Pazite na to, da puloverja ne nosite več kot dva dni, oblačila iz kašmirja nosite minimalno vsak drugi dan. Pulover si tako odpočije in prezrači.

- kašmirja nikoli ne prati pri toploti višji od 20° C. Samo pri toploti vode do 20° C oblačilo iz kašmirja obdrži svojo obliko, ne krči se in se ne cefra. Če se pulover odločite prati v pralnem stroju, potem ga lahko operete le s programom za pranje volne in toploto do 20° C. Če je mogoče, pulover operite na roke. Ročno ga ne ovijati, rajši uporabite ožemanje pralnega stroja na največ 1000 obratov / min.

- se na puloverju pojavljajo mucke? Po drugem ali pa tretjem pranju bi morali popolnoma izginiti. Muckanje je najbolj pogosto pri novih puloverjih. To samo po sebi ni napaka, prisotno je pri vseh izdelkih iz naravne volne. Za odstranjevanje muck lahko uporabite nežno krtačo.

- opran in ožet pulover nikoli ne sušiti na neposrednem soncu ali pa v sušilnem stroju – pride lahko do nepopravljivih sprememb v strukturi tkanine, pulover se skrči in izgubi svojo mehkobo in finost.

- oblačil iz kašmirja ni potrebno likati. Naših produktov ne priporočamo likati.

- najpomembnejše za zaključek: pri vzdrževanju vaših oblačil iz kašmirja bodite pozorni na navodila, ki jih najdete na etiketi oblačila.