Poštnina od 400€ BREZPLAČNA – Dostava v 5 delovnih dneh – Menjava blaga do 14 dni od dostave

Kje se izdelana oblačila, ki jih prodajamo?

Članki Peter Greša

Kašmir je drag, iskan in moderen. Puloverji in druga oblačila iz kašmirja z večjim ali manjšim uspehom izdelujejo podjetja po celem svetu. V svetovnem merilu največ oblačil iz kašmirja proizvede Kitajska. V Evropi se največ izdelkov iz kašmirja proizvede na Škotskem in v Italiji. Proizvodnja evropskih izdelkov je zelo kvalitetna, cena pa je višja kot pri enako kvalitetnih izdelkih z Orienta. Razlog za to so višji ekonomski stroški za delovno silo, energijo in skladiščenje.

Večina izdelkov iz kašmirja, ki jih ponujamo v naši spletni trgovini, je izdelanih v predgorju Himalaje v Nepalu. Tu je kašmir začel pot in tkalci, ki so ga naredili znanega kot enega od najdražjih in obenem najlepših naravnih vrst tekstila. Najvišjo kvaliteto produktov zagotavlja precizna ročna izdelava.

Proizvodni obrat, iz katerega prihajajo kašmirska oblačila v naši spletni trgovini se nahaja v bližini Katmanduja. Zaposluje le najboljše tkalce, ki v ročno pletene pašmine vnašajo spretnost in umetnost generacij svojih prednikov, ki se pletli enake pašmine na enak način nekaj stoletij nazaj.

Izjema je osnovna kolekcija moških in ženskih puloverjev – njihova proizvodnja je pogosto avtomatizirana na Kitajskem. Razlog za to odločitev je bilo prizadevanje za proizvodnjo nekaj modelov, ki jih lahko ponudimo po ugodnejši ceni. Seveda gre za izdelke najvišje kvalitete, ki so narejeni iz enakega materiala (100% kašmir) kot preostanek ponudbe.