Poštnina od 400€ BREZPLAČNA – Dostava v 5 delovnih dneh – Menjava blaga do 14 dni od dostave

Pašmine so dragulji med izdelki iz kašmirja - Diamond ali Platinum?

Članki Peter Greša

Pašmine spadajo med najbolj elegantne izdelke iz kašmirske preje. Pri izdelavi se uporablja nežna podlanka kašmirskih koz, ki jo obdelajo na tradicionalni ročni način. Rezultat tega je modni dodatek, ki s svojo mehkobo, barvami in lepoto prevzema ženske po celem svetu že nekaj stoletij. Zadnja leta so pašmine spet na vrhuncu priljubljenosti. Za to so odgovorne predvsem slavne hollywoodske igralke, na primer Angelina Jolie in Nicole Kidman, ki rade nosijo pašmine. Zaradi vpliva Hollywoda danes pašmine niso zelo popularne le v Združenih državah, ampak tudi v Evropi, med drugim tudi v Sloveniji.

Puloverji iz kašmirja se izbirajo glede na število slojev, iz katerih so narejeni. Osnovni parameter pri izbiri pašmine je njena sestava. V naši spletni trgovini najdete dve osnovni vrsti pašmin – Diamon in Platinum. Obe spadata med najboljše, ki jih ponuja svet ročno pletenih šalov.

Diamond kolekcija

Pašmine vrste Diamond so ekskluzivni modni dodatki, ki jih lahko nosite ob vsaki priložnosti, ko morate biti izjemna. Bogate barve, imenitna eleganca in uporaba 100% kašmirja najvišje kakovosti  - ta vrsta pašmin je diamant med kašmirskimi šali.

Platinum kolekcija

Pašmine iz Platinum kolekcije združujejo lepoto in koristne lastnosti dveh luksuznih naravnih tkanin – spletene so iz 70% kašmirja in 30% svile. Pašmine vrste Platinum so gladke, tanke in zato prijetne za nošenje. Pletene so v različnih barvah ali pa potiskom.